Cât costă să scapi de problemele din contractele de credit?

In jos

Medierea este o solutie pe care bancile nu o accepta

Mesaj  Admin la data de Sam Sept 17, 2011 5:05 pm

Din pacate, desi in Carei numarul mediatorilor autorizati a crescut la 6, bancile refuza in mod elegant aceasta metoda alternativa de rezolvare a conflictelor. Motivul nu este stiut, dar probabil in continuare acestora le convine mai mult sa mearga in instanta ani de zile decat sa rezolve un conflict in cateva ore!

Admin
Admin

Mesaje : 10
Data de înscriere : 07/06/2010
Varsta : 42
Localizare : Carei

Vezi profilul utilizatorului http://agentiavenus.wikiforum.ro

Sus In jos

Cât costă să scapi de problemele din contractele de credit?

Mesaj  Admin la data de Mar Iun 08, 2010 11:09 pm

Cand Protectia Consumatorului nu ii poate ajuta sa-si rezolve conflictele cu bancile, romanii ajung la mediator sau la avocat. Doua cai care presupun anumite costuri, insa sansele de solutionare a problemelor sunt mai mari.
- Cu 100 de lei, românii pot să-şi rezolve conflictele cu băncile pe cale amiabilă, prin intermediul mediatorului. La avocat costă 2.000 de lei.
n timp ce aproape jumatate dintre cererile de mediere au venit de la persoane carora bancile le-au refuzat reesalonarea datoriilor, avocatii spun ca cele mai multe dosare aflate pe rolul instantelor se refera la modificarea abuziva de catre banca a dobanzilor la credite.
50% rata de succes in cazul medierii

Romanii mai merg la mediator si atunci cand ajung in baza de date a Biroului de Credit fara sa fie anuntati, si nu pentru sume mari, dar si cand bancile omit sa le scada dobanzile variabile la credite, a declarat pentru Gandul Tudor Tatu, presedintele Uniunii Mediatorilor Bancari (UMB).

Sunt si situatii, mai rare dar destul de complicate, cand oamenii se trezesc cu cardurile blocate in bancomat, ATM-ul nu le elibereaza numerar sau pur si simplu raman fara bani pe card in urma unor tranzactii debitate de mai multe ori.

“Tinand cont de solicitarile de mediere pe care le-am avut, jumatate s-au solutionat pozitiv, iar alte 20% negativ”, spune Tatu. In 30% din cazuri, insa, partile nu au putut ajunge la nicio solutie, iar medierea s-a intrerupt. De vina au fost bancile, care nu au vrut sa negocieze datoriile, un alt motiv fiind refuzul de a anula masurile luate anterior. Tarifele in acest caz sunt cuprinse intre 100 si 300 de lei, suma perceputa de la fiecare dintre parti.

In Carei, singurul mediator bancar autorizat va fi D-na Huma Mihaela Mgdalena, care in mai putin de 2 luni isi va incepe activitatea in acest domeniu. Toti cei care au probleme cu banca, cu dobanzile si comisioanele, cu ratele scadetente, etc sunt rugati sa se adreseze Agentie Venus, la nr. de tel. 0361.424.797

Admin
Admin

Mesaje : 10
Data de înscriere : 07/06/2010
Varsta : 42
Localizare : Carei

Vezi profilul utilizatorului http://agentiavenus.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum